În luna iulie va avea loc festivalul „Te salut, Chișinău!”. Programul activităților

  • 10 Iulie 09:47
În luna iulie va avea loc festivalul „Te salut, Chișinău!”. Programul activităților

Timp de trei zile, capitala Republicii Moldova va găzdui a patra ediție a festivalului „Te salut, Chișinău!”. Manifestările cultural-artistice dedicate orașului și locuitorilor săi se vor desfășura în perioada 19-21 iulie, în Scuarul Catedralei, pe strada pietonală „Eugen Dogaˮ și până la strada Albișoara, transmite IPN.

În cadrul podcastului „Chișinău LIVEˮ, șefa Direcției generale cultură și patrimoniu cultural, Alina Tabacari, a menționat că va fi amenajată zona cu food court-uri și zona meșterilor populari, unde vor fi prezentate ii brodate manual și diferite lucrări meșteșugărești, care vor putea fi procurate. La fel, vor fi organizate expoziții de pictură, iar toate direcțiile Primăriei și Consiliului municipal Chișinău vor oferi informații despre proiectele pe care le derulează. Pentru copii va fi amenajată o zonă specială, cu un program de divertisment complet pe parcursul celor trei zile.

Prima zi a festivalului va fi dedicată folclorului. Vineri, 19 iulie, va evolua orchestra Fraților Advahov împreună cu Zinaida Julea, Nicolae Gribincea cu ansamblul „Plăieșiiˮ, Maria Iliuț cu ansamblul „Crenguță de Iederăˮ. Concertul va începe la ora 18.00 și va dura până la 22.00. Sâmbătă, 20 iulie, va fi organizat un concert de muzică simfonică, cu participarea orchestrei Filarmonicii împreună cu Dumitru Cârciumaru, orchestrei municipale de cameră „Camerata Chișinău” împreună cu Sandu Rotaru. Vor evolua soliști, precum Mariana Bulicanu, Dumitru Mîțu, Ana Cernicova și mulți alții. Cea de-a treia zi va fi dedicată muzicii ușoare. Natalia Barbu și Lupii lui Calancea vor da tonul de sărbătoare ultimei zile de festival.

Solicităm ajutorul voluntarilor care vor să se alăture echipei, pentru că este un eveniment destul de grandios și forțe noi mereu sunt binevenite alături de echipa Direcției cultură și de organizatori. De fiecare dată îi abordăm pe cei de la Centrul municipal de tineret. Ei sunt voluntarii prezenți practic mereu la sărbătorile noastre, dar și oricare locuitor al capitalei este binevenit să se alăture echipeiˮ, a spus șefa Direcției.

Alina Tabacari a comunicat că este un eveniment dedicat Chișinăului și chișinăuienilor și este despre oraș, pentru că și programul artistic, și cel muzical este despre capitală. Accesul este gratuit pentru toată lumea.

Festivalul „Te Salut, Chișinău!”, ediția 2024, marchează 588 de ani de la prima atestare documentară a orașului.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora exactă * Știri
Meteo Chișinău
1,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
6
Sun
9
Mon
10
Tue
11
Wed
12
Arhivă Radio Chișinău