În luna august, geniștii militari au deminat peste 130 de obiecte explozive

  • 01 Septembrie 13:58
În luna august, geniștii militari au deminat peste 130 de obiecte explozive

În luna august, geniștii Armatei Naționale au deminat peste 130 de obiecte explozive în raioanele Ștefan Vodă, Hâncești, Anenii Noi, Ungheni, Bălți, Ialoveni, Leova și Șoldănești, transmite MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Apărării, în această perioadă, au fost depistate și nimicite 137 de obiecte explozive și 535 de cartușe de diferit calibru. „Una din cele mai periculoase misiuni a fost executată în satul Răscăieți, raionul Ștefan Vodă, de o echipă a Batalionului de Geniu „Codru”. În această localitate, în urma lucrărilor agricole, au fost depistate 100 de mine antitanc, patru grenade de mână și un proiectil de artilerie”, a spus șeful Serviciului Geniu al Armatei Naționale, locotenent-colonelul Igor Livițchi, scrie sursa citată

Toate munițiile datau din perioada celui de-Al Doilea Război Mondial. Acestea erau într-o stare deplorabilă și au fost nimicite în câmp, în condiții de maximă securitate.

De la începutul anului, au fost executate 127 de misiuni de deminare în urma cărora au fost lichidate 434 de obiecte explozive de diferite tipuri și 11 561 de cartușe.

Conform Ministerului Apărării, în perioada sezonului agricol, numărul munițiilor neexplodate găsite în sol crește. În acest sens, geniștii atenționează că în cazul în care a fost depistat un obiect exploziv, este necesar de a anunța Serviciul 112, a marca locul, a nu atinge munițiile cu mâna sau cu alte obiecte, a nu lovi sau mișca munițiile găsite în pământ sau la suprafață, a nu demonta focoasele sau alte componente și a nu arunca în foc obiectul exploziv.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
2,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:1,54 m/s
Tue
4
Wed
2
Thu
2
Fri
1
Sat
2
Arhivă Radio Chișinău