Scandal la Campionatul Mondial de fotbal, cu doar câteva zile înainte de startul competiției. Gazdele din Qatar fac presiuni asupra FIFA ca să interzică berea pe stadioane

  • 18 Noiembrie 2022 11:00
Scandal la Campionatul Mondial de fotbal, cu doar câteva zile înainte de startul competiției. Gazdele din Qatar fac presiuni asupra FIFA ca să interzică berea pe stadioane

Gazdele din Qatar fac presiune asupra FIFA, cu doar câteva zile înainte de startul CM de fotbal, ca să interzică berea pe cele opt stadioane unde vor avea loc meciurile turneului final, susține The Guardian.

Vânzarea de alcool este supusă unui control strict în Qatar, dar urmează să fie permisă în imediata apropiere a locurilor unde se desfășoară partidele și a zonelor pentru fani, precum și în hoteluri, scrie Hotnews.

Budweiser este unul dintre cei mai mari sponsori ai FIFA, dar sâmbătă i s-a transmis să își mute standurile la care își vând produsele pe stadioane în locații mai puțin vizibile.

The Times relatează că organizatorii din Qatar vor acum să meargă și mai departe și că discuțiile sunt în desfășurare între FIFA și Budweiser.

Vineri este așteptată o decizie, dar se crede că berea ar putea fi interzisă pe toate stadioanele.

Budweiser rămâne unul dintre partenerii cheie ai FIFA și, dacă i se refuză posibilitatea de a vinde bere sau de a avea vreo vizibilitate la meciurile de la Cupa Mondială, atunci forul de conducere al fotbalului ar încălca un contract de mai multe milioane de dolari.

FIFA și proprietarul Budweiser, AB InBev, au fost contactați pentru comentarii.

Ca răspuns la solicitarea de a-și muta punctele de vânzare, AB InBev a declarat pentru Sky News: „AB InBev a fost informată pe 12 noiembrie și lucrează cu FIFA pentru a muta punctele de vânzare în locații conform instrucțiunilor. Lucrăm cu FIFA pentru a oferi fanilor cea mai bună experiență posibilă. Obiectivul nostru este să oferim cea mai bună experiență posibilă pentru consumatori în noile condiții.”

Bere pentru fani, doar într-un singur parc - 11.60 de lire sterline pentru o bere de 500 ml

Dacă interzicerea berii va continua, singurul loc în care suporterii vor putea bea alcool va fi într-un parc pentru fani special organizat, unde Budweiser a dezvăluit deja că o băutură de 500 ml va costa 11,60 lire sterline, precizează The Guardian.

Câteva baruri de hotel vor percepe între 12 și 15 lire pentru o bere sau un pahar de vin, transmite News.ro.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:3,6 m/s
Thu
18
Fri
16
Sat
15
Sun
19
Mon
13
Arhivă Radio Chișinău