În jur de 1000 de câini din stradă ar urma să fie sterilizați până la sfârșitul acestui an

  • 04 Martie 13:43
În jur de 1000 de câini din stradă ar urma să fie sterilizați până la sfârșitul acestui an

Municipalitatea va selecta prin concurs o companie responsabilă de capturarea maidanezilor și va desfășura o campanie de încurajare a adopției animalelor fără stăpân, transmite IPN.

Șeful interimar al întreprinderii municipale „Supravegherea și protecția animalelorˮ, Ruslan Darie, a declarat că maidanezii sunt sterilizați, deparazitați și plasați pe teritoriul azilului municipal. Evidența este dusă conform registrului electronic.

Pe parcursul anului 2023, întreprinderea a examinat 340 de petiții de la cetățeni și de la diferite instituții. Au fost emise 517 ordine de intervenție de capturare a câinilor. În total au fost capturați 1330 de maidanezi, dintre care fost adoptați 48 de câini. 166 de maidanezi au fost plasați pe teritoriul Necropolei întrucât, conform regulamentului în vigoare, maidanezii  preluați din preajma instituțiilor de învățământ, terenurilor de joacă și parcurilor, nu pot fi reîntorși în habitatul lor. Ceilalți câini, dacă nu sunt agresivi, după sterilizare sunt întreținuți până la 14 zile la Necropolă, după care sunt eliberați în habitatul lor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:68 %
Vint:4,63 m/s
Sun
27
Mon
25
Tue
22
Wed
24
Thu
24
Arhivă Radio Chișinău