În Italia, o criză politică se suprapune celei sanitare

  • 14 Ianuarie 09:08
În Italia, o criză politică se suprapune celei sanitare

În Italia, o criză politică se suprapune, de ieri, celei sanitare, după retragerea unui partid din colecția guvernamentală, nemulțumit de planul de redresare din pandemie.

Chiar dacă nu are atribuții pentru a împiedica una partid să își retragă miniștrii, președintele italian, Sergio Mattarella, încearcă să disipeze tensiunile.

În întâlnirea privată de aproximativ o oră, de aseară, cu premierul Giuseppe Conte, președintele Republicii Italiene, Sergio Mattarella, a subliniat necesitatea de a ieși rapid din această incertitudine, în special în contextul situație alarmante cauzate de pandemie. Nu avem nimic împotriva lui Conte, dar s-ar putea găsi și alte nume - a comentat liderul formațiunii Italia Viva, Matteo Renzi, după demisia ministrului agriculturii, Teresa Bellanova, a ministrului familiei, Elena Bonetti, și a secretarului de stat, Ivan Scalfarotto.

Premierul Giuseppe Conte va trebui să meargă în Parlament și să încerce să găsească un nou consens, în caz contrar, alegerile anticipate nu vor putea fi evitate. Din partea lui Renzi și a formațiunii sale, acesta este un act foarte grav împotriva Italiei - consideră liderul Partidului Democrat, Nicola Zingaretti, din coaliția guvernamentală galbenă-roșie, condusă de Giuseppe Conte, completând că ”Noi avem nevoie de noi investiții de sănătate, nu avem nevoie de o criză de guvern”.

Situația actuală din executiv îi încântă, așa cum era și de așteptat, pe liderii din opoziție: Matteo Salvini de la formațiunea Liga și Giorgia Meloni de la Fratelli d'Italia. ”Italienii, în genunchi! Guvernul, în ruine! Italia nu își poate permite să mai piardă timp! Conte demisionează! Alegeri imediat!” - solicită pe rețelele de socializare cei doi lideri din opoziție.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
6
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:2,06 m/s
Sat
5
Sun
6
Mon
4
Tue
0
Wed
0

Curs oficial BNM 22 Ianuarie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.1921 0.0966
USD 17.4521 0.0371
RON 4.3476 0.0194
UAH 0.6167 0.0002
RUB 0.2364 -0.0003
Arhivă Radio Chișinău