În Italia a fost înființat un nou partid politic, care apără drepturile imigranților

  • 04 Septembrie 2020 12:09
În Italia a fost înființat un nou partid politic, care apără drepturile imigranților

Un nou partid politic, înființat în Italia, își propune să apere drepturile imigranților, în condițiile în care numărul acestora a crescut de aproape patru ori, din 2019, iar subiectul migrației creează controverse tot mai intense.

Discursul antiimigrație s-a dovedit unul de succes pentru liderul formațiunii politice Liga, fostul vicepremier Matteo Salvini, însă partidul său nu mai conduce în sondajele de opinie de mai bine de un an. Noul partid proimigranți, Futuro E' Ora (Viitorul e Acum), a fost lansat vineri la Pontedera, în Toscana. Liderul formațiunii, Yassine El Ghlid, în vârstă de 31 de ani, s-a născut în Maroc și a obținut cetățenia italiană la vârsta de 21 de ani. El își dorește ca fiecare imigrant din a doua generație, cum este el, să aibă dreptul la cetățenie italiană.

"Ne-am săturat să delegăm altora problemele care ne privesc pe noi", i-a spus el corespodentului Euronews în Italia, Giorgia Orlandi. "Pentru că, atunci când vine vorba de imigrație și de incluziune socială, doar cei care au trecut prin experiențe similare ar trebui să aibă un cuvânt de spus în această privință. Oricine s-a născut aici din părinți care sunt, amândoi, imigranți ar trebui să aibă dreptul de a obține cetățenie italiană", afirmă un alt membru al noii formațiuni, Serigne Khadim Dieng, care a devenit avocat în italia, după ce s-a mutat aici din Senegal. 

Sursa:RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău