În instituțiile de învățământ din Chișinău sunt în proces de formare grupele cu program prelungit

  • 10 Septembrie 2023 12:55
În instituțiile de învățământ din Chișinău sunt în proces de formare grupele cu program prelungit

În instituțiile de învățământ din municipiul Chișinău sunt în proces de formare grupele cu program prelungit, pentru anul de studii 2023-2024, informează MOLDPRES.

Potrivit primăriei capitalei, grupele cu program prelungit nu se regăsesc în serviciile educaționale școlare obligatorii. Astfel, municipalitatea suplimentar alocă anual surse financiare pentru organizarea grupelor, în funcție de numărul de elevi solicitanți, cadre didactice calificate și spațiu disponibil. Elevii sunt înscriși prin ordinul directorului instituției de învățământ, în baza cererilor depuse de către părinți sau tutori. Programul zilnic de activitate în clasele sau grupele cu program prelungit are durata de trei sau șase ore astronomice.

Anterior cheltuielile pentru grupele cu program prelungit erau achitate fie de părinți, fie de administrația liceelor, începând cu anul 2021, primăria capitalei a preluat aceste cheltuieli. În acest sens, au fost alocate 35 de milioane de lei (aproximativ 1,7 mln de euro) în anul școlar 2021-2022 și 60 mln de lei în 2022-2023.

Grupele cu program prelungit oferă posibilitate elevilor din clasele I-IV de a rămâne în școală după orele de clasă pentru a-și pregăti temele sub supravegherea unui profesor și a petrece timpul împreună cu alți copii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
12
Tue
13
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău