În Grecia se ridică o parte din restricțiile anti-COVID

  • 31 Ianuarie 16:27
În Grecia se ridică o parte din restricțiile anti-COVID

Și în Grecia, scăderea ratei internărilor și severitatea mai scăzută a variantei Omicron le permite autorităților să ridice de săptămâna viitoare o parte din restricțiile impuse acum o lună.

Evenimentele sportive rămân cu accesul limitat, la fel și purtarea dublă a măștilor în supermarketuri și transportul în comun.

Ministrul sănătății, Thanos Plevris, ținând cont de reducerea cazurilor din ultimele săptămâni și de datele privind morbiditatea mai scăzută a variantei Omicron în raport cu varianta Delta, a anunțat că de luni, 31 ianuarie, se ridică o serie de restricții privind programul de funcționare și muzica în localuri, în baruri și cafeterii, dar aceste locații vor continua să funcționeze doar cu clienți așezați, nu mai mult de șase persoane la o masă și, firește, toți vaccinați.

Referitor la numărul de spectatori de pe stadioane și sălile de sport, unde procentul de spectatori în această etapă nu ar trebui să depășească 10% sau maxim 1000 de persoane din capacitatea acestor spații, ministrul a promis să reevalueze situația în cursul săptămânii ce vine.

De asemenea, se va hotărî dacă purtatul măștii în spații exterioare va fi sau nu obligatoriu, așa cum este astăzi și se va examina și dacă și când persoanelor nevaccinate li  se va permite accesul cu rezultatul unui test rapid sau PCR în restaurante, terase, baruri, cluburi de noapte, teatre, cinematografe, săli de sport sau stadioane.

Tot de luni, 31 ianuarie, va începe administrarea la domiciliu a medicamentelor antivirale, Molnupiravir, pe baza unui protocol strict sanitar și vor fi reluate vaccinările, care au fost suspendate din cauza furtunii de zăpadă, care a creat mari probleme traficului rutier din Attica în săptămâna care a trecut și a avariat rețeaua de electricitate a capitalei, lăsând timp de mai multe zile multe cartiere în întuneric.

Sursa: RRA

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
30,52
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:3,13 m/s
Sun
25
Mon
26
Tue
29
Wed
28
Thu
23
Arhivă Radio Chișinău