În Grecia, orice persoană de peste 18 ani se poate vaccina începând de miercuri

  • 15 Iunie 2021 13:42
În Grecia, orice persoană de peste 18 ani se poate vaccina începând de miercuri

Începând de miercuri, toți adulții cu vârste de peste 18 ani din Grecia se pot vaccina împotriva maladiei COVID-19 după ce autoritățile de la Atena au renunțat la sistemul de prioritizare a rezervărilor în funcție de grupe de vârstă, a anunțat luni seară comitetul de vaccinare din această țară, potrivit DPA, citat de AGERPRES.

În plus, utilizarea vaccinului AstraZeneca a fost din nou restricționată: pe viitor, acest ser anti-COVID-19 va fi administrat doar persoanelor de peste 60 de ani.

Autoritățile elene și-au argumentat decizia prin numărul mic de cazuri de coronavirus înregistrate în Grecia. Potrivit experților în vaccinare, în prezent riscul tinerilor de a se infecta cu noul coronavirus este mai mic decât acela de a dezvolta cheaguri sangvine care să le pună viața în pericol în urma vaccinării cu serul AstraZeneca.

Aproape jumătate din populația de aproximativ 11 milioane a țării a fost vaccinată cu cel puțin o doză a unui vaccin anti-COVID-19, potrivit autorității sanitare elene.

Luni, autoritatea sanitară a recenzat 472 de noi infecții într-un interval de 24 de ore.

În Grecia, au fost desființate majoritatea restricțiilor adoptate împotriva coronavirusului, dar se aplică în continuare o serie de măsuri de distanțare și siguranță, precum și obligativitatea purtării măștilor sanitare în spațiile publice. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău