În Germania, ambele partide principale de centru au înregistrat scăderi drastice față de alegerile europarlamentare precedente

  • 27 Mai 2019 08:37
În Germania, ambele partide principale de centru au înregistrat scăderi drastice față de alegerile europarlamentare precedente

În Germania, ambele partide principale de centru au înregistrat scăderi drastice față de alegerile europarlamentare precedente, dar populiștii de dreapta AfD au obținut un procent mai mic decât prevăzut.

În Franța, naționaliștii lui Marine le Pen au avut câștig de cauză, depășind partidul președintelui Emmanuel Macron. Și în Italia naționaliștii ministrului de interne Mateo Salvini au ieșit pe primul loc.

Un alt câștigător al scrutinului este premierul Ungariei, Viktor Orbán, al cărui partid anti-imigrație Fidesz a reușit să ia peste jumătate din voturi, după cum transmite corespondentul Radio România Actualități la Budapesta, Emil Groza. În Spania, partidul socialist, aflat la guvernare, a luat cele mai multe voturi, aproape o treime. Și partidul de guvernământ din Polonia, Dreptate și Justiție, s-a clasat pe primul loc, cu peste 40 de procente.

În Grecia, partidul de guvernământ de stânga Syriza a fost învins de opoziția conservatoare, iar premierul Alexis Tsipras a anunțat alegeri anticipate. 

Sursa:Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău