În Georgia s-a deschis un centru militar de instrucție al NATO

  • 27 August 2015 16:06
În Georgia s-a deschis un centru militar de instrucție al NATO

În apropiere de Tbilisi, pe teritoriul bazei militare "Krțanisi", a fost deschis un centru militar comun, de instrucție, al NATO și al Georgiei, transmite RADOR.

"Acest centru va contribui nu doar la pregătirea militarilor georgieni, ci și la pregătirea militarilor din țările membre ale Alianței și partenerilor acesteia. Centrul militar comun nu reprezintă doar clădiri și birouri, ci și poligoane și alte obiective importante ale Georgiei" - a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, în timpul ceremoniei de deschidere a centrului.

Luând cuvântul în fața reprezentanților Guvernului, ai Parlamentului și ai companiei militarilor georgieni care au fost pregătiți pentri includerea lor în cadrul Forței de reacție rapidă a NATO, Jens Stoltenberg a declarat că evenimentul de astăzi este "o etapă foarte importantă în cooperarea NATO cu Georgia".

La rândul său, premierul Georgiei, Iraklii Garibașvili, a declarat că centrul comun cu NATO "nu prezintă un pericol pentru niciuna dintre țările vecine".

Menționăm că un centru similar funcționează deja, de câțiva ani în Georgia, în orașul Sacihere.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
18,24
Nori împrăștiați
Umiditate:55 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău