În Emiratele Arabe Unite, cei care iau în râs măsurile anti-COVID riscă închisoarea și amenzi uriașe

  • 11 Ianuarie 2022 15:55
În Emiratele Arabe Unite, cei care iau în râs măsurile anti-COVID riscă închisoarea și amenzi uriașe

Autoritățile din Emiratele Arabe Unite (EAU) au atenționat că persoanele care iau în râs măsurile anti-COVID și postează fotografii și mesaje ironice pe rețelele sociale riscă închisoarea și o amendă de câteva zeci de mii de euro, scrie AFP, potrivit HotNews.ro.

Utilizatorii rețelelor sociale ar putea fi pedepsiți în virtutea noilor legi ce prevăd pedepse de cel puțin doi ani de închisoare și plata unei amenzi de 200.000 de dirhami (circa 47.000 de euro) pentru publicarea de informații false cu privire la pandemie, potrivit Parchetului federal.
 
Emiratele Arabe Unite au introdus restricții pentru a face față noului val cu varianta foarte contagioasă Omicron, care a ridicat numărul de contaminări zilnice la un nivel care nu s-a mai consemnat din martie anul trecut, notează sursa citată.
 
Atenționarea autorităților vine după ce "recent au circulat pe rețelele sociale fotografii și înregistrări video (...) însoțite de comentarii și de cântece care ironizează măsurile de precauție și îndeamnă la nerespectarea lor", a subliniat într-un comunicat procurorul federal pentru situații de urgență, de criză și catastrofe.
 
"Prin urmare, le cerem oamenilor să evite aceste comportamente, care sunt pedepsite prin lege", se spune în textul publicat luni, conform Agerpres.
 
Testele anti-COVID sunt cerute tot mai mult în ultimele săptămâni în Emiratele Arabe Unite, unde numărul de angajatori care solicită constant rezultate negative la teste PCR crește presiunea pe centrele de depistare. Locuitorii capitalei, Abu Dhabi, trebuie să prezinte un test PCR negativ la fiecare două săptămâni, iar teste sunt cerute și pentru a putea intra în clădirile administrațiilor publice.
 
Emiratele Arabe Unite au interzis călătoriile în străinătate pentru cetățenii lor care nu și-au făcut o doză de rapel cu vaccin anti-COVID. Această țară găzduiește în prezent Expoziția Universală din Dubai, care a atras peste 9 milioane de vizitatori după lansarea ei în octombrie. EAU au înregistrat marți 2.511 de contaminări cu COVID-19 în 24 de ore.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri România-Actualități
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău