În Elveția, patru bancheri sunt acuzați de complicitate la ascunderea a milioane de dolari ce i-ar aparține lui Vladimir Putin

  • 08 Martie 2023 08:47
În Elveția, patru bancheri sunt acuzați de complicitate la ascunderea a milioane de dolari ce i-ar aparține lui Vladimir Putin

În Elveția începe miercuri procesul în cadrul căruia patru bancheri sunt acuzați că au ajutat la ascunderea a milioane de dolari ce i-ar putea aparține președintelui rus, Vladimir Putin, scrie BBC, citat de Rador.

Procurorii spun că cei patru directori de rang înalt ai filialei din Zürich a Gazprom Bank nu au efectuat verificările adecvate atunci când i-au deschis un cont lui Serghei Roldughin - apropiat al președintelui rus. Cazul lui Serghei Roldughin a fost dezvăluit inițial de Documentele Panama, în 2016, expunând un traseu al banilor rusești care se extinde în întreaga lume. La scurt timp după aceea, procurorii elvețieni au lansat propria anchetă. Roldughin este acum vizat de sancțiuni în Elveția.

Cei patru bancheri care l-ar fi ajutat pe Roldughin riscă pedepse ușoare, de până la șapte luni de închisoare, însă cazul este văzut drept un test în legătură cu maniera strictă în care Elveția își implementează legislația privind spălarea banilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:3,6 m/s
Sat
15
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău