În Duminica Floriilor se așteaptă vreme rece și ploioasă

  • 15 Aprilie 2022 15:36
În Duminica Floriilor se așteaptă vreme rece și ploioasă

Acest sfârșit de săptămână, când sărbătorim Duminica Floriilor, va fi determinat de temperaturi variabile, vreme preponderent rece, închisă și ploioasă, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS).

Conform meteorologilor, pentru sâmbătă, 16 aprilie, ziua sunt anunțate valori termice între 11-20 grade Celsius, ploi cu descărcări electrice. Noaptea va continua să se răcească, duminică termometrele indicând maxime până la 10 grade Celsius, ziua, și până la zero grade - noaptea, notează sursa citată.

La fel ca și în ultima zi a săptămânii curente, următoarea perioadă, în Săptămâna Patimilor, se prevede să fie cu ploi pe întreg teritoriul țării, vreme rece, ploioasă și posomorâtă.

Creștinii ortodocși sărbătoresc pe 17 aprilie Duminica Floriilor. Sărbătoarea comemorează un eveniment menționat în toate cele patru evanghelii – intrarea triumfală a lui Iisus în Ierusalim în zilele dinaintea patimilor.

Conform tradiției populare, cei care mănâncă muguri de salcie, sfințiți de Florii, scapă de friguri, dureri de spate și de alte boli. În unele regiuni, mugurii de salcie sunt introduși și în aluatul pentru pâine. Cu salcie înmuiată în agheasmă sunt stropite atât casele oamenilor, cât și încăperile, unde stau animalele, pentru "a fi ferite de lucrarea duhului necurat". Apicultorii își binecuvântează stupii cu ramuri de salcie. Salcia sfințită ar avea și rolul de a împrăștia norii de grindină. Potrivit credinței populare, cum va fi vremea de Florii, așa va fi și de Paște.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:86 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău