În două localități din regiunea găgăuză nu vor avea loc alegeri pentru funcția de primar

  • 05 Noiembrie 2023 08:47
În două localități din regiunea găgăuză nu vor avea loc alegeri pentru funcția de primar

Comisia Electorală Centrală a dispus retragerea din buletinele de vot a candidaților Partidului Șansa, după ce acesta a fost scos din cursa electorală pe motiv de securitate națională, pentru că s-a constatat implicarea Federației Ruse în alegerile din Rep. Moldova, transmite Radio Chișinău.

Astfel, în două localități din regiunea găgăuză nu vor avea loc alegeri astăzi pentru funcția de primar. Este vorba de satele Chioselia Rusă și Kotovskoe. Iar în satul Cialîc, raionul Taraclia, alegătorii nu vor putea alege consiliul local.

La fel, a fost anunțată suspendarea votării într-o secție din orașul Cantemir. Motivul este necesitatea de a retipări buletinele de vot. După remedierea problemei, va fi reluat procesul de vot.

Președinta Comisie Electorale Centrale, Angelica Caraman, a explicat că în aceste localități a fost înregistrat câte un singur candidat la funcția de primar și respectiv un concurent electoral la consiliul local, iar în cazul lor a fost dispusă anularea înregistrării.

De asemenea, în alte 45 de localități, alegătorii vor găsi câte un singur candidat la funcția de primar, iar în 21-a de localități câte un singur concurent electoral pentru consiliul local.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:2,06 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău