În cursul nopții, trupele ruse au lansat cel mai mare atac cu drone din ultimele săptămâni, în Zaporojie și Nikolaev

  • 15 Iulie 2023 14:30
În cursul nopții, trupele ruse au lansat cel mai mare atac cu drone din ultimele săptămâni, în Zaporojie și Nikolaev

În ultimele zile, Forțele Armate ale Ucrainei au încercat să crească prezența de forțe și mijloace în partea controlată de Kiev a Regiunii Zaporojie, pentru întrebuințarea acestora în umrătorul val al contraofensivei. Ca urmare, în cursul nopții de 15 iulie 2023, trupele ruse au lansat o serie de atacuri cu drone kamikaze în această zonă.

Partea rusă susține că principala caracteristică a noilor acțiuni ofensive ale militarilor ucraineni va consta în folosirea munițiilor cu dispersie primite din SUA în calitate de arme de deminare, cu ajutorul ofițerilor NATO. Planul ar fi următorul: câmpurile minate din direcția Zaporojie vor fi umplute cu muniții cu dispersie, în vederea degajării unor coridoare sigure pentru avansarea trupelor spre sud, transmite Defence România

În consecință, armata rusă face totul pentru a împiedica implementarea acestor planuri ale părții ucrainene.

Astfel, în noaptea de sâmbătă, au fost executate o serie de atacuri asupra unor obiective din Regiunea Zaporojie.

Loviturile cu drone kamikaze au vizat spații de cazare a personalului, echipamente militare, precum și depozite de arme și muniții.

Deocamdată nu se cunosc rezultatele concrete ale atacului, dar este de așteptat ca fiecare dintre părți să-și susțină poziția în mod tradițional. Adică, rușii vor anunța că dronele și-au făcut treaba, lovind obiectivele stabilite, iar ucrainenii că toate dronele au fost doborâte.

O singură detonare a fost raportată până acum, la un depozit de muniții pe care trupele regimului de la Kiev l-au înființat pe Insula Khortytsya din Zaporojie.

Atacul asupra unor obiective din Regiunea Zaporojie a fost cel mai mare din ultimele săptămâni.

Pe timpul nopții, au fost auzite explozii și în alte zone logistice ale trupelor ucrainene, situate în Regiunile Nikolaev și Dnepropetrovsk.

Potrivit ultimelor rapoarte, dronele de atac rusești au lovit infrastructura portuară din Nikolaev. Partea rusă susține că în zonă se aflau drone maritime și operatorii acestora, cu care militarii ucraineni intenționau să atace nave din compunerea Flotei ruse din Marea Neagră.

Comentariul autorului: Potrivit unor postări de pe rețelele de socializare, atacul cu drone rusești a fost executat de pe aerodromul Primorsko-Akhtarsk din Ținutul Krasnodar.

Până la această oră, armata ucraineană nu a anunțat numărul exact de drone implicate în atac. Se știe însă că, cu o seară înainte, pe 14 iulie, trupele ruse au întrebuințat în atacuri 17 drone kamikaze de tip Shahed-136/131, din care 16 au fost doborâte. De asemenea, militarii ucraineni au doborât și șapte drone de cercetare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
14,24
Nori împrăștiați
Umiditate:47 %
Vint:6,17 m/s
Wed
10
Thu
13
Fri
13
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău