În cursa electorală pentru alegerile din 20 mai s-au înregistrat 31 de candidați (LISTA)

  • 27 Aprilie 2018 18:51
În cursa electorală pentru alegerile din 20 mai s-au înregistrat 31 de candidați (LISTA)

La alegerile locale noi din 20 mai s-au înregistrat 31 de candidați pentru funcția de primar, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Comisiei Electorale Central.

Dintre cei 31 de candidați, 12 sunt în municipiul Chișinău, opt în municipiul Bălți, trei în comuna Jora de Mijloc, raionul Orhei, și câte doi candidați în comuna Leușeni și satul Nemțeni, raionul Hâncești, comuna Volovița, raionul Soroca și  comuna Pârlița, raionul Ungheni.

CEC îndeamnă toți concurenții să desfășoare o campanie electorală corectă, cu respectarea drepturilor, libertății și demnității contracandidaților și altor subiecți electorali, să evite coruperea prin orice metode și sub orice formă a alegătorilor, intimidările și obstrucția actului de exprimare liberă a votului.

Concurenților li se interzice să implice sub orice formă persoane care nu sunt cetățeni ai Republicii Moldova în acțiunile de agitație electorală. Candidații nu pot utiliza bunuri și mijloacelor publice  în campanii electorale, iar autoritățile sau instituțiile publice și cele asimilate acestora nu pot acorda concurenților electorali bunuri publice sau alte favoruri decât pe bază de contract, în condiții egale pentru toți concurenții electorali. 

De asemenea, candidaților li se interzice utilizarea în scop de publicitate electorală a imaginilor ce reprezintă instituții de stat sau autorități publice, atât din țară cât și de peste hotare, ori organizații internaționale. Este interzisă și utilizarea materialelor în care apar personalități istorice ale Republicii Moldova sau de peste hotare, simbolistica unor state străine sau organizații internaționale sau imaginea unor persoane oficiale străine.

Lista integrală a candidaților poate fi găsită aici.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Nori împrăștiați
Umiditate:59 %
Vint:3,09 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău