În curând va fi lansată noua versiune a sistemului e-Factura

  • 26 Iunie 2020 16:13
În curând va fi lansată noua versiune a sistemului e-Factura

Noua versiune a versiune a sistemului informațional automatizat de creare și circulație a facturilor fiscale electronice (SIA) „e - Factura”, va fi lansată în exploatare industrială la 1 iulie curent, anunță Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe (CTIF), într-un comunicat de presă citat de IPN. Potrivit CTIF, trecerea va fi realizată prin transferul datelor din SIA „e - Factura” în versiunea nouă a sistemului, în intervalul orelor 00.05 – 09.00.

Din 1 iunie curent, CTIF a început etapa de testare a noii versiuni a sistemului „e - Factura”. Actualmente, la procesul de testare participă 224 de utilizatori din cadrul a 117 entități. În același timp, CTIF a lansat, la începutul lunii iunie, un ciclu de instruiri online gratuite pentru contribuabilii persoane juridice privind utilizarea noii versiuni a sistemului „e - Factura”. Până în prezent, au fost desfășurate 24 cursuri de instruire, la care au participat peste 600 de specialiști implicați în procesul de eliberare și evidență a facturilor fiscale electronice, majoritatea fiind din cadrul autorităților publice centrale și locale.

Sistemul „e-Factura” reprezintă o soluție informațională modernă, care înlocuiește mecanismul tradițional de eliberare și evidență a facturilor fiscale. Sistemul oferă posibilitatea de validare a facturilor fiscale electronice, a datelor utilizatorilor, de modificare a datei de livrare și eliberare a unui set de facturi, precum și efectuează automatizat calculele pentru toate celulele facturii fiscale, se precizează în comunicatul emis de CTIF.

Doritorii de a obține acces la SIA „e - Factura” pot face această procedură în mod automatizat, prin intermediul sistemului „Cabinetul personal al contribuabilului” de pe portalul https://www.sfs.md.

Începând cu anul 2014, când a fost lansat SIA „e - Factura”, și până în prezent, numărul contribuabililor care utilizează acest sistem a crescut până la mai bine de 50,3 mii entități, care sunt reprezentate în sistem de peste 176 mii de utilizatori. În primele cinci luni ale anului 2020, la sistemul „e - Factura” au obținut acces peste 4,9 mii de utilizatori.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău