În Croația continuă greva angajaților din învățământ

  • 14 Octombrie 2019 18:47
În Croația continuă greva angajaților din învățământ

Greva angajaților din liceele și școlile generale din Croația continuă, iar reprezentanții sindicatelor din învățământ s-au declarat mulțumiți de numărul participanților la grevă. Potrivit datelor comunicate de sindicaliști, la grevă au participat 75% din angajații liceelor și 85% din angajații școlilor generale, scrie Rador.

 "În acest moment dialogul cu guvernul se desfășoară prin intermediul presei și am ajuns la concluzia că premierul nu înțelege problema" – a declarat președintele Sindicatului Independent al angajaților din licee, Branimir Mihanec.


Greva din învățământ a început joi 10 octombrie, când Guvernul Croației a respins solicitarea ca salariile din învățământ să fie majorate cu 6%. Guvernul a propus o majorare de 2% de la 1 octombrie 2019, urmată de o majorare de 2% începând cu 1 iunie 2020. Sindicaliștii au anunțat că vor continua greva până când le va fi îndeplinită solicitarea.


Greva din învățământ a afectat și coaliția de guvernare din Croația, deoarece Partidul Popular Croat (HNS) din care provine ministrul educației, Blaženka Divjak, sprijină creșterea salariilor profesorilor. HNS a comunicat că va părăsi coaliția de guvernare dacă Guvernul nu îndeplinește solicitările profesorilor. Și Partidul Muncii și Solidarității din Croația a anunțat că deputații săi nu vor sprijini în Parlament nicio propunere a Guvernului până când salariile profesorilor nu vor fi majorate cu 6%.

Sursa:Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
3,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău