În Coreea de Nord autoritățile luptă împotriva blugilor și filmelor străine

  • 08 Iunie 2021 11:55
În Coreea de Nord autoritățile luptă împotriva blugilor și filmelor străine

Coreea de Nord a introdus recent o nouă lege pentru a elimina orice fel de influență străină, pedepsind sever pe oricine e surprins cu filme sau îmbrăcăminte de origine străină, cum ar fi blugii, transmite Radio România

Orice cetățean care este prins în posesia video-urilor originare din Coreea de Sud, Statele Unite sau Japonia riscă pedeapsa cu moartea. Cei care sunt prinși în flagrant urmărind unul dintre aceste video-uri riscă în schimb lagărul de prizonieri timp de 15 ani, transmite BBC preluat de Rainews.
 
Liderul nord-coreean Kim Jong Un a mers și mai departe și a scris o scrisoare publicată de mass-media de stat prin care cere Ligii Tinerilor din țară să renunțe la „comportamentul neplăcut, individualist și antisocialist”.
 
Kim ar dori să oprească posibila răspândire a argoului străin, a coafurilor și a hainelor la modă în străinătate, pe care le-a descris ca fiind niște „otrăvuri periculoase”.
 
Daily NK, o publicație online din Seul cu surse în Coreea de Nord, a raportat că trei adolescenți au fost trimiși într-o tabără de reeducare din cauza faptului că s-au tuns ca idolii K-pop și și-au scurtat pantalonii deasupra gleznelor.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău