În contextul înregistrării unei creșteri a numărului de cazuri de COVID-19, Ministerul Sănătății a organizat o ședință de coordonare

  • 01 Iulie 15:39
În contextul înregistrării unei creșteri a numărului de cazuri de COVID-19, Ministerul Sănătății a organizat o ședință de coordonare

În contextul înregistrării unei creșteri a numărului de cazuri de COVID-19, Ministerul Sănătății a organizat o ședință de coordonare, la care au participat reprezentanți ai Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, instituțiilor medico-sanitare publice și Direcției generale asistență medicală și socială a Consiliului municipal Chișinău, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

„În cadrul ședinței a fost evaluat gradul de pregătire a sistemului medical pentru un eventual nou val al pandemiei. Directorii instituțiilor medicale, în care sunt internați în prezent pacienți cu COVID-19, au menționat că spitalele sunt asigurate cu medicamente, teste pentru depistarea virusului, echipamente de protecție, etc, iar în caz de necesitate stocurile vor fi suplinite.
 
Menționăm că, în prezent, mai multe țări se confruntă cu o rată înaltă a infectărilor. În Republica Moldova numărul cazurilor de COVID-19 a crescut în ultimele două săptămâni, de la 224 până la 465. Internați în instituțiile medicale din țară sunt 291 de pacienți.
 
Vă îndemnăm să purtați în continuare măștile de protecție, în special în transportul public și spațiile închise (instituții medico-sanitare, săli de concerte, teatre, cinematografe, centre comerciale etc.).
 
Totodată, vă recomandăm să respectați regulile de igienă a mâinilor, regulile de igienă respiratorie și să fiți responsabili în cazul apariției simptomelor de infecții respiratorii.
Metoda cea mai sigură de a vă proteja pe termen lung rămâne vaccinarea”, se arată în comunicat.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
-0,6
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Mon
-0
Tue
0
Wed
3
Thu
7
Fri
9
Arhivă Radio Chișinău