În comuna Braniște, raionul Râșcani, se desfășoară turul II al alegerilor locale noi

  • 30 Octombrie 2022 10:04
În comuna Braniște, raionul Râșcani, se desfășoară turul II al alegerilor locale noi

În comuna Braniște din raionul Râșcani se desfășoară astăzi turul II al alegerilor locale noi. În cadrul scrutinului urmează a fi ales primarul localității, transmite MOLDPRES.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale, pentru mandatul de primar candidează concurenți electorali din partea Partidului Democrat din Moldova și Partidului Acțiune și Solidaritate, scrie sursa citată. 

La urne sunt așteptați 1003 alegători. Secțiile de votare sunt deschise între orele 7:00-21:00.

Votarea în cel de-al doilea tur al alegerilor locale noi se efectuează în baza acelorași liste electorale care au fost utilizate la primul tur de scrutin.

În comuna Braniște mandatul de primar a încetat înainte de termen din cauza imposibilității de exercitare a atribuțiilor o perioadă mai mare de patru luni consecutive. 

Primul tur al alegerilor locale noi s-a desfășurat la 16 octombrie. În urma acestuia, niciun candidat nu a întrunit mai mult de jumătate din voturile valabil exprimate. Astfel, în termen de două săptămâni, este organizat al doilea tur de scrutin cu primii doi candidați care au întrunit cel mai mare număr de voturi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău