În cinci raioane există probleme de furnizare a energiei electrice

  • 06 Aprilie 2023 18:00
În cinci raioane există probleme de furnizare a energiei electrice

În 15 localități din cinci raioane din centrul și sudul Moldovei există probleme de furnizare a energiei electrice, conform informației operative de la ora 16:00. În raioanele Telenești și Leova sunt câte patru localități afectate de intemperie, iar în raioanele Strășeni, Hâncești și Nisporeni energia electrică lipsește parțial sau în totalitate în câte o localitate, transmite IPN.


Potrivit furnizorului de energie electrică Premier Energy, defecțiunile din rețele sunt cauzate de depunerile de chiciură, care au cauzat ruperea conductoarelor, defectarea izolatoarelor și deteriorarea armaturii de fixare. Și căderea ramurilor copacilor peste rețele au cauzat, de asemenea, ruperea conductoarelor.

În vecinătatea satului Cioara din raionul Hâncești a fost necesară intervenția cu tehnica grea a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență pentru a se asigura accesul tehnicii speciale a echipei Premier Energy Distribution la locul desfășurării lucrărilor de restabilire. Din cauza lipsei accesului tehnicii speciale la rețelele deteriorate din vecinătatea satului Cărpineni din același raion, desfășurarea lucrărilor respective este încă imposibilă.

Deoarece riscul de  accidentare prin electrocutare din cauza existenței conductoarelor rupte mai persistă, Premier Energy atenționează populația să respecte cu strictețe regulile de securitate electrică și să nu întreprindă acțiuni nesigure. Oamenii sunt îndemnați să ocolească de departe și să nu atingă conductoarele electrice căzute la pământ sau care atârnă suspect de pe piloni și copaci. Este recomandabilă marcarea la distanță a locului rupturii conductorului electric și securizarea perimetrului acestuia până la intervenția electromontorilor pentru a restricționa astfel accesul persoanelor și a animalelor domestice în zona de risc de electrocutare. Părinții sunt încurajați să explice copiilor cum să se comporte în această situație.

Despre orice incident trebuie să fie informat în regim de urgentă operatorul de distribuție la telefonul Serviciului 24h – 022 43 11 11 sau la cel local, indicat în factură.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău