În Chișinău situația epidemiologică se stabilizează

  • 07 Februarie 2022 11:46
În Chișinău situația epidemiologică se stabilizează

Situația epidemiologică din municipiul Chișinău se stabilizează, numărul de bolnavi de COVID-19 fiind în scădere, transmite MOLDPRES.

Șeful Direcției generale sănătate și asistență socială a Consiliului Municipal Chișinău, Boris Gâlcă, a declarat astăzi în cadrul ședinței on-line a serviciilor municipale că numărul bolnavilor de COVID-19 este în scădere, iar situația epidemiologică se stabilizează. Astfel, începând de astăzi, două secții de tratament anti-COVID-19, deschise la Spitalul de Copii Municipal din Chișinău "V. Ignatenco", au revenit la destinația lor inițială. „Numărul în scădere al cazurilor de COVID-19 face posibilă excluderea graduală a spitalelor municipale din circuitul COVID-19”, a menționat Gâlcă, scrie sursa citată.

În același timp, oficialul a precizat că, numărul mare de cetățeni aflați în tratament la domiciliul cu forme ușoare de COVID-19, face ca autoritățile de sănătate al municipiului Chișinău să rămână în stare de alertă. Gâlcă a solicitat locuitorilor orașului să se vaccineze, afirmând că rata de vaccinare de 46% nu este suficientă pentru atingerea imunității colective.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău