În Chișinău se înregistrează o intensitate de creștere a numărului de viroze sezoniere, în special la copii

  • 28 Noiembrie 2022 11:03
În Chișinău se înregistrează o intensitate de creștere a numărului de viroze sezoniere, în special la copii

În Chișinău se înregistrează o intensitate de creștere a numărului de viroze sezoniere, în special la copii. Din 1642 de internări înregistrate săptămâna trecută în instituțiile medicale municipale, o parte dintre acestea au fost diagnosticate cu sindrom bronho-pneumonii și pneumonii acute, a declarat șeful Direcției Generale Asistență Medicală și Socială, Boris Gâlcă în cadrul ședinței operative de la Primărie, transmite Radio Chișinău.

„Avem o intensitate mai mare la viroze, virozele sezoniere în special la copii, avem un număr de adresări sporit și de internări  la fel în spitalele de profil din municipiu. Covid- 19 nu a plecat, el este. Săptămâna trecută am avut înregistrate 64 de cazuri. Rămâne pentru noi vaccinarea împotriva Covid-19, o altă prioritate este vaccinarea antigripală”, a spus Gâlcă.

Săptămâna trecută au fost depistate și 10 cazuri de tuberculoză, fapt pentru care recomandă mai multă vigilență la simptomele care durează timp de mai multe zile, a subliniat Boris Gâlcă:

Persoanele care fac parte din grupele de risc, cu comorbidități, grupurile profesionale, sunt rugate să se adreseze la medicul de familie, pentru a-și administra vaccinul antigripal pentru sezonul curent, au recomandat specialiștii în sănătatea publică.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
17,18
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Sat
19
Sun
19
Mon
22
Tue
24
Wed
25
Arhivă Radio Chișinău