În Chișinău, în ultima săptămână, au fost cele mai multe decese provocate de COVID-19

  • 29 Martie 2021 11:31
În Chișinău, în ultima săptămână, au fost cele mai multe decese provocate de COVID-19

În capitală, situația epidemiologică rămâne gravă. În ultima săptămână, au fost înregistrate cele mai multe decese asociate infecției COVID-19. Paturile libere sunt la limită, dar datorită Centrului Moldexpo, mai sunt locuri disponibile. Informația a fost comunicată, la ședința online de la Primărie, de Boris Gîlcă, șef adjunct al Direcției sănătate, transmite IPN.

Potrivit responsabilului, s-a discutat la Parlament și MSMPS despre vaccinarea prioritară a cadrelor didactice, de rând cu cele medicale. Totodată, în urma solicitărilor din partea pacienților, a fost extins programul de activitate a centrelor medicelor de familie în zilele de sâmbătă și duminică. La momentul actual, în municipiu sunt disponibile 10 aparate radiologice pentru investigarea pacienților suspecți sau confirmați cu infecția COVID-19. 

 Boris Gîlcă a raportat că în prezent în spitalele municipale sunt internați 1324 de pacienți confirmați, dintre care 60 în stare gravă și 652 care necesită atenție sporită.

Direcția sănătate  va activa astăzi o Linie Verde pentru asistență COVID-19, cu regimul de activitate 08.00-17.00. Directorii asociațiilor medicale teritoriale din fiecare sector au delegat personal medical pentru linia verde pentru asistența medicală.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău