În Chișinău au fost amenajate 41 de platforme modulare pentru colectarea deșeurilor menajere

  • 23 Decembrie 2022 08:25
În Chișinău au fost amenajate 41 de platforme modulare pentru colectarea deșeurilor menajere

În sectoarele capitalei au fost amenajate 41 de platforme modulare pentru colectarea deșeurilor menajere. Direcția generală locativ-comunală și amenajare precizează că platformele sunt confecționate din metal, acoperite pe partea exterioară cu panouri compozite etalbond. Pe partea de sus a carcasei este inscripționat „deșeuri reciclabile” și „deșeuri biodegradabile”.

Inițial au fost efectuate lucrări de nivelare a terenurilor pe care au fost amplasate platformele. A fost așternut un strat de fundație, apoi pavajul pentru trotuare, dar și bordurile prefabricate din beton. După care, au fost instalate construcțiile de tip închis modulare pentru amplasarea containerelor.

Contactată de IPN, Irina Boțu, comunicator la DGLCA, a declarat că platformele sunt de trei tipuri: platforme din două, trei și patru containere. Beneficiari ai acestor platforme sunt locatarii din aproximativ 60 de blocuri de locuințe din toate sectoarele capitalei.

Agentul economic care a efectuat lucrările a fost selectat în urma procedurilor de licitație conform legislației în vigoare. Suma investită în procurarea și instalarea acestor platforme este de peste 4,3 milioane de lei.

Platformele modulare pentru colectarea deșeurilor menajere au fost montate și pe parcursul anului 2021 – 55 de platforme pentru 58 de blocuri de locuințe la care au fost sudate capacele de la tuburile camerelor de gunoi după construcția platformelor. Iar în 2020 au fost amenajate 55 de platforme modulare pentru 62 de blocuri de locuințe.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău