În Chișinău a început campania de salubrizare de toamnă. Sunt implicați circa 400 de muncitori

  • 25 Septembrie 2023 14:42
În Chișinău a început campania de salubrizare de toamnă. Sunt implicați circa 400 de muncitori

În municipiul Chișinău a început campania de salubrizare de toamnă. Direcția generală locativ-comunală și amenajare menționează că zilnic în procesul de curățenie sunt implicați circa 400 de muncitori. La salubrizarea mecanizată sunt implicate 20 de utilaje, transmite IPN.

Șeful DGLCA, Ion Burdiumov, a declarat la ședința operativă de la Primăria capitalei că pentru evacuarea deșeurilor au fost scoase în teritoriu circa 30 de utilaje. Săptămâna trecută, în total au fost efectuate 280 de curse pentru evacuarea deșeurilor.

Pe perioada campanie de salubrizare Direcția generală locativ-comunală și amenajare va asigura monitorizarea efectuării lucrărilor de salubrizare a terenurilor aferente blocurilor de locuințe, curților de bloc, inclusiv a locurilor de joacă pentru copii. Este vorba și despre platformele, camerele de colectare a deșeurilor menajere, carosabilul și trotuarele, spațiile verzi, terenurile de sport administrate de către întreprinderile municipale de gestionare a fondului locativ, asociațiile de coproprietari în condominiu, asociațiile proprietarilor de locuințe privatizate, cooperativele de construcție a locuințelor sau alți administratori.

În acest context, DGLCA le solicită celor vizați, să dea dovadă de responsabilitate și să asigure implicarea maximă a angajaților pe perioada campanie de salubrizare.

Totodată, Direcția reamintește că se interzice categoric arderea frunzelor și a deșeurilor.

Campania de salubrizare de toamnă se desfășoară pe teritoriul municipiului Chișinău în perioada 18 septembrie-30 noiembrie 2023.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:1,54 m/s
Thu
17
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Arhivă Radio Chișinău