În Chișinău a fost lansată o nouă rută de troleibuz

  • 21 Iulie 2021 11:01
În Chișinău a fost lansată o nouă rută de troleibuz

Primăria municipiului Chișinău a lansat astăzi ruta 28 de troleibuz, care va face legătura dintre cartierul Poșta Veche și sectorul Botanica, transmite MOLDPRES.

Șeful interimar al Direcției generale transport public și căi de comunicație, Vitalie Mihalache, a declarat că municipalitatea a cheltuit opt milioane trei sute de mii de lei pentru construcția noii rețele electrice de contact necesară circulației troleibuzelor și că, pe o porțiune de doi kilometri a străzii Columna, pe care va circula troleibuzul 28, a fost interzisă parcarea. „Am avut mai multe solicitări din partea locuitorilor cartierului Poșta Veche de a lansa încă o rută de troleibuz care să le ușureze deplasarea către centrul orașului și Botanica”, a spus Mihalache, potrivit sursei citate.

Prezent la eveniment, primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a declarat că traseul de circulație a troleibuzelor pe strada Columna vine să ofere o alternativă transportului public în cazul în care traficul prin Piața Marii Adunări Naționale ar fi suspendat. Edilul capitalei a specificat că este conștient de impedimentele care vor apărea în trafic pentru conducătorii autovehiculelor, dar ”transportul public trebuie să aibă prioritate”.

Ceban a adăugat că traficul rutier în municipiul Chișinău este supraaglomerat. „Zilnic în oraș circulă aproximativ 400 de mii de autovehicule, în timp ce capacitatea de fluidizare rutieră este de doar 90 de mii de mașini”.

La rândul său, directorul general al Regiei Transport Electric Chișinău, Dorin Ciornîi, a specificat că pe traseul lansat astăzi vor circula șase troleibuze, care vor avea un interval de 15 minute între ele. Oficialul a adăugat că, în caz de necesitate, numărul acestora ar putea fi suplimentat. Traseul tur-retur al acestei rute are o lungime de 26 de km. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
21,63
Cer fragmentat
Umiditate:79 %
Vint:7,72 m/s
Sun
19
Mon
22
Tue
23
Wed
25
Thu
22
Arhivă Radio Chișinău