În Chișinău a fost înregistrat un nou caz suspect de rujeolă

  • 04 Februarie 2020 13:12
În Chișinău a fost înregistrat un nou caz suspect de rujeolă

Un copil de opt ani din capitală, întors recent din România, este suspectat că s-a îmbolnăvit de rujeolă. Cazul este cercetat de specialiștii Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), relatează MOLDPRES.

Solicitat de agenție, șeful Serviciului informare și comunicare al ANSP, Olesea Croitor, a menționat că copilul nu este vaccinat contra rujeolei și în prezent beneficiază de îngrijirile medicale necesare, iar specialiștii ANSP i-au prelevat probe de laborator.

Totodată, aceasta a precizat că prezența rujeolei a fost confirmată acum o săptămână în cazul unei profesoare care activează la liceul din orașul Sângera.

Pe parcursul anului 2019 au fost înregistrate 90 de cazuri confirmate de rujeolă, iar în anul 2018 – 340 cazuri de rujeolă.

Medicii epidemiologi reamintesc populației că rujeola este o maladie extrem de contagioasă și se răspândește rapid. Primul semn al infecției este febra înaltă, care se menține 1-7 zile. Erupțiile generalizate apar după 3-4 zile de la debutul febrei. Pneumonia este cauza cea mai frecventă de deces în rujeolă.

Sursa:Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău