În China, anul 2022 a început sub incidența unor restricții severe

  • 01 Ianuarie 2022 14:55
În China, anul 2022 a început sub incidența unor restricții severe

Noul an 2022 a început în China sub incidența mai multor restricții severe, care au fost adoptate din cauza pandemiei de coronavirus, informează DPA, potrivit Agerpres.

Mai multe orașe chineze au anulat focurile de artificii și o serie de festivități importante, inclusiv la Beijing, Nanjing și Wuhan, orașul în care noul coronavirus a fost detectat pentru prima dată la sfârșitul anului 2019.

Din cauza celei mai mari rate de infectare din China din ultimele 21 de luni, orașul Xi'an, capitala provinciei Shaanxi din nord-vestul țării, se află în prezent într-un lockdown total, iar cei 13 milioane de rezidenți ai săi nu au voie să își părăsească locuințele.

Deși cifrele aferente infectărilor cu noul coronavirus sunt foarte mici în comparație cu nivelurile raportate pe plan internațional, cu un total de 166 de infectări confirmate în ultimele 24 de ore, Guvernul chinez își continuă politica de "toleranță zero" față de COVID-19.

Revelionul în stil occidental, care este marcat în noaptea de 31 decembrie spre 1 ianuarie, nu este o sărbătoare importantă pentru chinezi.

Potrivit tradiționalului calendar lunar, Anul Nou Chinezesc va fi sărbătorit abia în luna februarie. Atunci, autoritățile din această țară se așteaptă la un val important de călătorii, întrucât sute de milioane de chinezi se vor deplasa în întreaga țară pentru a-și vizita familiile.

Totuși, pentru 2022 sunt prognozate restricții importante de călătorie din cauza situației tensionate cauzate de pandemia de coronavirus.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău