În cel puțin 15 localități din Republica Moldova vor fi dezvoltate servicii de spălătorie socială

  • 28 Ianuarie 08:45
În cel puțin 15 localități din Republica Moldova vor fi dezvoltate servicii de spălătorie socială

În cel puțin 15 localități din țară vor fi dezvoltate servicii de spălătorie socială, igienă personală și socializare. Serviciile vor fi organizate de către 16 organizații ale societății civile, câștigătoare de granturi în cadrul unui proiect finanțat de Uniunea Europeană, în parteneriat cu autoritățile publice locale, transmite IPN.

Certificatele de grant au fost înmânate câștigătorilor în cadrul unui eveniment la care a fost prezent și secretarul de stat al Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Vasile Cușca, a declarat că datorită acestui proiect se va avansa în contextul dezvoltării serviciilor sociale la nivel de țară.

„Vom pune accentul pe accesul uniform și echitabil la servicii pe întreg teritoriul Republicii Moldova pentru toate categoriile vulnerabile de populație, iar acest proiect reprezintă o contribuție suplimentară la ceea ce facem noi, autoritățile publice centrale”, a notat Vasile Cușca.

Proiectul „Promovarea OSC-urilor în calitate de parteneri în dezvoltarea serviciilor sociale reziliente” este co-finanțat și implementat de către IP Keystone Moldova, Filiala din Moldova a Fundației „Stichting Dorcas Aid International”, AO Asociația pentru Educație „Neoumanist”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:5,66 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
20
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău