În cel de-al 20-lea contingent de pacificatori în Kosovo sunt în premieră și femei

  • 25 Ianuarie 16:45
În cel de-al 20-lea contingent de pacificatori în Kosovo sunt în premieră și femei

Armata Națională a detașat cel de-al 20-lea contingent de pacificatori în misiunea de menținere a păcii KFOR din Kosovo. Timp de șase luni, cei 41 de militari vor executa misiuni de securitate și pază a obiectivelor militare și de patrulare a ariei de responsabilitate. În premieră, în această misiune de menținere a păcii vor participa și patru femei militare, transmite IPN.

La ceremonia oficială de detașare, ministrul apărării, Anatolie Nosatîi, a declarat că în 2024 se fac 10 ani de când Republica Moldova participă cu militari în misiunea de menținere a păcii din Kosovo. ,,Această cifră vorbește despre profesionalismul militarilor Armatei Naționale, responsabilitatea și devotamentul celor 20 de contingente pe care Republica Moldova le-a detașat în misiunea KFOR în efortul de a menține pacea și stabilitatea internațională”, a notat ministrul.

Prezent la eveniment, consilierul prezidențial în domeniul apărării și securității naționale, secretar al Consiliului Suprem de Securitate, Stanislav Secrieru, a subliniat contribuția esențială a contingentului de pacificatori la realizarea obiectivelor naționale de securitate. ,,Fiind angajați în această misiune, dumneavoastră contribuiți la promovarea, întărirea imaginii pozitive a Republicii Moldova în interiorul comunității internaționale”, a spus consilierul președintelui țării.

Militarii moldoveni vor face parte din Comandamentul Regional Vest (Regional Command-West) și vor fi dislocați în baza militară Camp Villaggio Italia din localitatea Pech, Kosovo.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:2,57 m/s
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău