În ce cazuri poliția poate urmări șoferii în trafic

  • 24 Februarie 2018 11:54
În ce cazuri poliția poate urmări șoferii în trafic

Urmăririle ”ca în filme” a șoferilor de către poliție sunt frecvent arătate în știri și acestea se finalizează cu reținerea conducătorului auto. Câți dintre șoferi știu, însă, care sunt motivele și în ce cazuri pot fi urmăriți de poliție.

Un ordin al Ministerului de Interne, care specifică aplicarea Regulamentului cu privire la organizarea și desfășurarea activității de supraveghere a traficului rutier și Instrucțiunilor de utilizare a mijloacelor tehnice spune că urmărirea autovehiculelor se admite în scopul reținerii persoanelor, care au comis infracțiuni, au părăsit locul accidentului, cât și a conducătorilor de vehicul care prin acțiunile lor au pus în pericol viața altor participanți la trafic rutier sau care n-au îndeplinit intenționat dispozițiile agentului de circulație de a se opri subliniază BazLaw.md

În timpul urmăririi, agentul de circulație este obligat să raporteze permanent (pe cât e posibil) inspectorului operativ de serviciu a subunității de front sau comisariatului de poliție locul aflării sale și direcția deplasării.

Pentru a nu pune în pericol securitatea sa și a altor participanți la trafic în timpul urmăririi, agentul este obligat:

  • să includă în funcțiune semnalele speciale sonore și luminoase;
  • să adapteze viteza deplasării automobilului (motocicletei) în dependență de condițiile concrete, ținând cont de asigurarea maximă a securității tuturor participanților la circulație.

În cazul în care se constată că persoana urmărită este înarmată, agentul de patrulare este obligat să informeze unitatea de gardă pentru chemarea grupului de reținere. Până la sosirea grupului, agentul de circulație este obligat să nu scape din vedere infractorul, să întreprindă măsurile posibile pentru reținerea lui, asigurând securitatea cetățenilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:3,09 m/s
Mon
15
Tue
17
Wed
17
Thu
19
Fri
20
Arhivă Radio Chișinău