În capitală vor fi deschise zece centre de zi pentru copii și familii în situații de risc

  • 03 August 2023 12:17
În capitală vor fi deschise zece centre de zi pentru copii și familii în situații de risc

Zece centre de zi pentru copii și familie în situație de risc, câte două instituții de profil în fiecare sector al capitalei, au fost lansate recent de Primăria municipiului Chișinău cu suportul UNICEF Moldova. Beneficiari ai centrelor de zi sunt băieți și fete cu vârstele cuprinse între 7-18 ani și familiile acestora, inclusiv refugiați. De asemenea, referirea către Serviciu poate fi efectuată la solicitarea părintelui sau autorității tutelare, transmite IPN.

„Din dorința de a asigura necesitățile beneficiarilor, în cadrul centrelor de zi sunt oferite vouchere pentru îmbrăcăminte și încălțăminte”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei. Voucherele sunt acordate în baza planului individualizat de servicii, realizat împreună cu specialiștii, care identifică nevoile specifice ale fiecărei familii și ale copiilor. Acestea sunt folosite exclusiv pentru articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, în magazinele partenere. Voucherele sunt acordate periodic, în funcție de necesități și de resurse disponibile.

„Prin această inițiativă, ne dorim să oferim ajutor  și să contribuim la creșterea calității vieții a 100 de copii și familiilor acestora din comunitatea noastră. Suntem convinși că această măsură va aduce un plus de confort și siguranță beneficiarilor noștri, fiind un pas înainte în promovarea unui mediu familial sănătos și stimulativ pentru copii”, se mai spune în comunicat.

Serviciul social este dezvoltat urmare a semnării Memorandumului de Înțelegere între municipiul Chișinău și UNICEF Moldova, care vizează acordarea asistenței tehnice pentru realizarea drepturilor copiilor și adolescenților în municipiul Chișinău.

Perioada de implementare este septembrie 2022 - septembrie 2023.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:4,63 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
18
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău