În Capitală vor fi amenajate puncte de colectare a deșeurilor de echipamente electrice

  • 10 Decembrie 2018 18:12
În Capitală vor fi amenajate puncte de colectare a deșeurilor de echipamente electrice

În Chișinău urmează să fie amenajate în jur de 80 de puncte de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice. Acțiunea face parte dintr-o campanie de informare lansată de către Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, în parteneriat cu un proiect european, transmite IPN.

Într-o conferință de presă, Svetlana Bolocan, șef de direcție în cadrul Ministerului, a declarat că este foarte important ca deșeurile de echipamente electrice și electronice să fie colectate separat. Puncte de colectare vor fi amenajate atât în instituții publice, cum ar fi instituțiile de învățământ, cât și private. „Nu suntem în măsură să influențăm cantitatea acestor deșeuri, dar putem în schimb să le reintroducem de fiecare dată în circuitul economic, prin reciclare”, a notat Svetlana Bolocan.

Aurelia Bahnaru, managerul proiectului „Oraș curat cu e-Deșeu reciclat”, a menționat că prin colectarea corectă a acestor deșeuri se va reduce poluarea și, ca rezultat, efectele negative asupra sănătății populației. Acțiunile proiectului, care va avea o durată de 18 luni, sunt de a încuraja sectorul public să adopte practici durabile și prietenoase mediului în activitățile desfășurate, colectând și sortând corect e-deșeurile.

Primele două puncte de colectare au fost amenajate în incinta Ministerului și Primăriei capitalei, iar lista cu celelalte adrese va fi publicată în curând. Campania este desfășurată cu suportul Programului de Granturi Mici al GEF, implementat de PNUD, în cadrul proiectului verde și sustenabil – ,,Oraș curat cu e-Deșeu reciclat”, al cărui cost total este de circa 45 de mii de dolari.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău