În capitală, numărul cazurilor de infecții virale respiratorii acute au crescut cu peste 12%

  • 29 Ianuarie 14:10
În capitală, numărul cazurilor de infecții virale respiratorii acute au crescut cu peste 12%

În municipiul Chișinău, numărul cazurilor de infecții virale respiratorii acute au crescut cu peste 12 la sută în ultima săptămână. Informațiile au fost prezentate astăzi de șeful adjunct al Direcției generale asistență medicală și socială, Vladimir Bolocan, la ședința operativă a serviciilor capitalei, transmite MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, a crescut și numărul cazurilor confirmate de gripă. „Cazurile de infecții respiratorii și cele de gripă sunt de gravitate ușoară și medie. Îndemnăm persoanele ca la apariția simptomelor să se adreseze imediat la medic. Virusul gripal este unul agresiv și poate cauza complicații grave”, a spus Vladimir Bolocan.

Totodată, săptămâna trecută, s-a înregistrat o scădere a cazurilor Covid – 19, în special la copii și femei gravide.

În ultima săptămână, la primirile de urgență s-au înregistrat 3 039 de adresări, cu 54 mai mult față de săptămâna anterioară. Cele mai multe adresări au vizat traumele la copii. În acest context, autoritățile locale au îndemnat părinții să fie precauți și să nu-i lase fără supraveghere pe cei mici. La fel, părinți au fost rugați să interzică copiilor plimbările pe gheața lacurilor, pentru a evita cazurile de prăbușire sub apă, având în vedere fluctuațiile de temperaturi și gheața fragilă.  

De asemenea, autoritățile au atenționat că în țară se înregistrează cazuri de rujeolă. În acest context, părinții sunt îndemnați să vaccineze copiii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:5,66 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău