În Capitală au fost instalate 20 de indicatoare către anumite atracții turistice din 23 preconizate. Costul proiectului - 24,5 mii euro

  • 12 Noiembrie 2018 11:33
În Capitală au fost instalate 20 de indicatoare către anumite atracții turistice din 23 preconizate. Costul proiectului - 24,5 mii euro

Pe bulevardul central și pe alte câteva străzi din centrul istoric al Chișinăului au fost montate indicatoare către principalele atracții turistice din oraș. Lucrările au fost executate de către Direcția generală locativ-comunală și amenajare în cadrul unui proiect desfășurat cu susținerea Consiliului Europei.

Șeful Direcției generale locativ-comunală și amenajare, Ion Burdiumov, a declarat pentru IPN că până acum au fost instalate 20 de indicatoare din cele 23 preconizate.

Indicatoarele turistice vor direcționa vizitatorii capitalei către 71 de obiective. Este vorba despre clădirea Președinției, Parlamentului, Guvernului, Primăriei, Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”, Sala cu Orgă, Cimitirul Central, muzee și biserici.

Informația este prezentată în trei limbi: română, rusă și engleză, iar dacă este vorba despre un obiectiv legat de cultura sau tradiția altei țări, atunci și în limba țării respective.

„Indicatoarele vor ajuta turiștii străini să ajungă mai ușor la obiectivele frumoase din capitală”, a spus Ion Burdiumov. Instalarea indicatoarelor se va încheia marți, după care va fi organizată o ceremonie de lansare.

Costul proiectului este de 24,5 mii de euro. Contribuția Consiliului Europei este de 13,5 mii de euro, iar municipalitatea a alocat 11 mii de euro.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:82 %
Vint:0,51 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău