În Capitală a început aplicarea marcajului rutier

  • 14 Mai 2020 10:10
În Capitală a început aplicarea marcajului rutier

Întreprinderea municipală Regia „EXDRUPO” a început lucrările de aplicare a marcajului rutier din municipiul Chișinău. Termenul de executare al lucrărilor este de trei luni, iar volumul de lucru planificat este de 120 mii metri pătrați, transmite MOLDPRES.

Intervențiile au început în sectorul Botanica al municipiului Chișinău, iar graficul de lucru va fi publicat pe site-ul primăriei. Acesta ar putea fi modificat, în funcție de condițiile vremii.

Municipalitatea a anunțat că, în acest an, aplicarea marcajului rutier de pe străzi va fi realizat cu vopsea acrilică de două culori: alb și galben, certificată conform standardelor europene. În stațiile de așteptare a transportului public, carosabilul va fi marcat în culoare galbenă.

Astfel, pentru aplicarea marcajului rutier au fost achiziționate circa 70 de tone de vopsea acrilică, din bugetul municipal fiind prevăzuți în acest scop 13 milioane de lei.

Marcarea carosabilului va fi făcută în mod prioritar pe arterele principale, dar și pe cele secundare pe care  circulă transportul public.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău