În cadrul Săptămânii Voluntariatului vor fi organizate peste 1000 de activități pe teritoriul întregii republici

  • 01 Octombrie 2018 09:25
În cadrul Săptămânii Voluntariatului vor fi organizate peste 1000 de activități pe teritoriul întregii republici

Săptămâna Voluntariatului începe astăzi în Republica Moldova. În perioada 1-7 octombrie, autoritățile publice, organizațiile societății civile, grupurile de inițiativă etc. vor realiza campanii de informare despre voluntariat, dar și acțiuni de caritate, salubrizare, înverzire, instruiri etc.

Solicitat de IPN, Andrei Gaiu, director al Asociației Obștești „Tinerii pentru dreptul la viață” (TDV), asociație organizatoare, a menționat că, dacă anul trecut într-o săptămână au avut loc peste 900 de activități, anul acesta vor depăși 1000. Tot în acest an se va lucra și cu 37 de coordonatorii raionali și municipali, astfel extinzând rețeaua asociației și implicit motivând spre implicare mai multe persoane. 

Pentru că în acest an SNV are loc în aceeași perioadă cu ziua profesorului, au fost planificate activități prin care elevii să meargă după ore și să ajute profesorii pensionari. 

Anul trecut în cadrul Săptămânii Naționale a Voluntariatului s-au implicat 23 de mii de voluntari, iar valoarea muncii lor a fost estimată la un milion de lei.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău