În cadrul Reuniunii Teatrelor Naționale Românești a fost prezentat spectacolul lectură „MAMA” de la Teatrului Național „Radu Stanca” de la Sibiu

  • 21 Septembrie 2022 15:17
0%
00:00:00
00:00:00

În cadrul Reuniunii Teatrelor Naționale Românești a fost prezentat spectacolul lectură „MAMA” de la Teatrului Național „Radu Stanca” de la Sibiu, de Marta Barceló, în regia Marianei Cămărășan, scenografia de Dragoș Buhagiar, cu Diana Lazăr și Cendana Trifan.

Un spectacol care valorifică relația între generații, între mamă și fiică, o relație de experiențe, emoții trăite și transmise, a spus regizoare Mariana Cămărășan, într-un interviu pentru Radio România Chișinău:

„Am bucuria de a veni la Chișinău cu spectacolul „MAMA” de Martha Barcelo, un spectacol care are un început destul de ieșit din comun. Festivalul de Teatru Internațional de la Sibiu are o secțiune de spectacole de lectură, și aceasta a fost prima întâlnire pe care am avut-o cu acest text, cu actrițele Centana și Diana. Spectacolul s-a născut de la prima lectură care s-a declanșat de la prima lectură, a fost o emoție destul de puternică care s-a declanșat în contact cu acest text. Ele descopereau, pe măsură ce citeau acel text, erau ca niște spectatori a unei relații umane care se transformă într-o relație de iubire de familie. Lectura s-a transformat mai apoi într-un spectacol de teatru cu participarea lui Dragoș Buhagiar. E un spectacol cu text pe care eu mi l-aș dori să fie montat în fiecare teatru din România și Moldova, și din toată lumea. Sunt absolut convinsă că în fiecare teatru există o actriță tânără și o actriță aflată la maturitate. Sunt două partituri excepționale pentru actrițe, sper ca acest spectacol cu stagiune permanentă, un spectacol cu actrițe de aici”, a spus într-un interviu acordat pentru Radio România Chișinău, Mariana Cămărășan.

Mariana Cămărășan, absolventă a  Facultații de Teatru – Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale – București este autoare și coautoare a mai multor spectacole jucate pe scenele teatrelor de la București, Piatra Neamț, Sibiu, Botoșani, Ploiești, Cluj, Craiova, Târgul Mureș, etc.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:4,63 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău