În bugetul de stat vor fi preconizați bani pentru restabilirea digurilor de protecție

  • 29 Iunie 2020 11:12
În bugetul de stat vor fi preconizați bani pentru restabilirea digurilor de protecție

În bugetul de stat vor fi preconizați bani pentru restabilirea digurilor de protecție, a comunicat, luni dimineață, președintele Igor Dodon, după ședința conducerii de vârf a țării. Șeful statului a anunțat că decizia a fost luată în urma riscurilor de viituri și inundații pe râurile Prut și Nistru din cauza ploilor abundente care au avut loc în nordul țării și în țările vecine, transmite IPN.

„În ultimii 12 ani, după ultima viitură nu s-au făcut investiții serioase în restabilirea digurilor de protecție. De aceea, împreună cu prim-ministrul am discutat acest subiect și s-a luat decizia, s-au dat indicațiile de rigoare, ca în regim de urgență să facem evaluarea și să preconizăm, să prevedem în buget bani pentru restabilirea digurilor”, a menționat președintele.

Igor Dodon a precizat că se face și evaluarea terenurilor care au fost inundate. La momentul actual, pe râul Prut sunt 642 de hectare, iar pe Nistru – 84 de hectare de terenuri agricole care au fost inundate.

Adâncimea râului Nistru, la Otaci, este de 4,5 metri, iar Prutul, la Lipcani, are 6,1 metri. Situația de risc se menține pe Nistru la Ștefan Vodă și pe Prut la Cahul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău