În anul 2020, salariul de președinte al lui Igor Dodon a crescut cu o sută de mii de lei

  • 24 Ianuarie 2021 10:17
În anul 2020, salariul de președinte al lui Igor Dodon a crescut cu o sută de mii de lei

Igor Dodon a indicat în declarația de avere și interese personale pentru anul 2020, disponibilă pe site-ul Autorității Naționale de Integritate (ANI), un venit salarial de 321 207 de lei, cu aproximativ 100 de mii de lei mai mult față de anul 2019. El nu a oferit o explicație a acestei creșteri, menționând doar că declarația conține toate datele despre venitul din anul trecut, scrie MOLDOVACURATA.MD.

Potrivit sursei citate, în declarația de avere și interese personale din anul 2019, Igor Dodon indica un venit salarial de circa 227 de mii de lei de la președinție, iar soția sa, Galina Dodon, circa 396 de mii de lei de la firma „Exclusiv Media” SRL.

În declarația de avere și interese personale pentru anul 2020 se arată că venitul salarial al lui Igor Dodon a crescut semnificativ, cu peste 100 de mii de lei și a fost de 321 de mii de lei. Întrebat de Moldova Curată cum explică această majorare, Igor Dodon a răspuns, prin intermediul Serviciului de presă al Partidului Socialiștilor, că „declarația despre venitul anual oferă toate datele necesare”.

Soții Dodon declară același bunuri ca și anul trecut – un teren intravilan și o casă de locuit de 422 de metri pătrați, situată în sectorul Buiucani al municipiului Chișinău, a cărei valoare indicată este de peste 2 milioane de lei.

Ca și în anii precedenți, soții Dodon nu declară nici un autoturism. La sfârșitul anului 2019, Moldova Curată relata într-un articol că familia prezidențială circula atunci cu câteva automobile care nu se regăseau, însă, în declarația de avere a lui Igor Dodon. Acestea au fost văzute de mai multe ori, în diferite perioade ale anului, oprind în fața casei sau intrând în curte. MoldovaCurata.md a constatat că două dintre mașini au fost donate Partidului Socialiștilor în 2016, în campania electorală prezidențială.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
5,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:1,03 m/s
Mon
18
Tue
19
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău