În acest sfârșit de săptămână se așteaptă vreme rece și ploioasă

  • 03 Decembrie 2021 16:16
În acest sfârșit de săptămână se așteaptă vreme rece și ploioasă

Primul weekend din această iarnă nu va prezenta surprize meteorologice și va fi caracterizat de valori termice specifice perioadei, transmite MOLDPRES.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), pentru sâmbătă, 4 decembrie, se anunță temperaturi încadrate între 1-6 grade Celsius, ziua, și 0 – minus 5 grade, noaptea. În mare parte a țării, în special regiunile de centru și sud, mâine se așteaptă ploi slabe, cu vreme închisă și înnorată, notează sursa citată.

Duminică va fi cu câteva grade mai cald, însă gerul nocturn se va menține la indicele de sâmbătă. Ziua, termometrele vor arăta până la 9 grade Celsius, cerul va fi variabil, periodic cu soare. Și mai cald va fi luni, 6 decembrie, însă de marți vremea iar se răcește.

Conform SHS, în luna decembrie, aproape pe întreg teritoriul țării se înregistrează temperatură medie lunară negativă a aerului – de la -0,2ºC la sud până la -2,1ºC la nord. „Însă sunt relativ frecvente cazurile când în această lună temperatura medie a aerului este pozitivă. Astfel de valori ale temperaturii aerului se semnalează în raioanele din nordul și centrul țării în medie o dată în patru ani, în cele din sud – o dată în doi ani”, indică sursa citată.

Cea mai rece lună decembrie pentru toată perioada de măsurători instrumentale pe cea mai mare parte a teritoriului a fost în anul 2002 – temperatura medie lunară a aerului a constituit între -5,8ºC (Ceadâr-Lunga) și -8,0ºC (Soroca). Cea mai caldă lună decembrie a fost în anul 1960 – temperatura medie lunară a aerului a oscilat în teritoriu între +2,7ºC (Râbnița) și +5,8ºC (Tiraspol).

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
9,96
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău