În 265 de troleibuze din capitală au fost instalate recirculatoare bactericide

  • 26 Septembrie 2022 13:16
 În 265 de troleibuze din capitală au fost instalate recirculatoare bactericide

În 265 de troleibuze din capitală au fost instalate recirculatoare bactericide. Dotarea a început în luna iulie și s-a încheiat în septembrie. Aceasta este una dintre măsurile de siguranță sanitară în transportul public pentru combaterea răspândirii COVID-19 și a altor afecțiuni contagioase, transmite IPN.

Șeful Regiei Transport Electric Chișinău, Dorin Ciornîi, a declarat la ședința de la Primărie că au fost instalate peste 500 de recirculatoare. Acestea au fost achiziționate în cadrul proiectului „MOVE IT like Lublin”, implementat de Primăria Chișinău. „Scopul de bază este protejarea călătorilor de virusuri și bacterii, prevenirea răspândirii acestora”, a notat directorul RTEC.

În 400 de unități de transport au fost instalate dispozitive de monitorizare. În curând datele GPS vor fi disponibile pentru utilizatori. „În prezent echipa IT adaptează softul și aplicația. Acestea vor putea fi citite de orice dezvoltator de aplicație sau platformă de monitorizare a transportului”, a menționat Dorin Ciornîi.

În context, primarul capitalei, Ion Ceban, a solicitat ca datele GPS, atât în troleibuze, cât și autobuze, să fie disponibile până pe 15 noiembrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău