În 2016, Parlamentul a examinat 10 moțiuni de cenzură împotriva Guvernului

  • 05 Ianuarie 2017 11:37
În 2016, Parlamentul a examinat 10 moțiuni de cenzură împotriva Guvernului

Pe parcursul anului trecut, deputații au examinat zece moțiuni asupra activității Guvernului, toate fiind respinse de Parlament. Datele se conțin în bilanțul statistic al procesului legislativ pe anul 2016, citat de IPN.

Pe parcursul anului 2016, la solicitarea deputaților, au fost organizate trei audieri parlamentare. Principalele subiecte discutate au vizat rezultatele verificării listelor de subscripție pentru desfășurarea referendumului constituțional, dar și măsurile întreprinse pentru diminuarea pericolului de inundații și susținerii cetățenilor care au avut de suferit de pe urma acestora. La fel, audierile s-au referit și la alimentația copiilor în instituțiile de învățământ din țară. Deputații au solicitat o serie de informații de la instituțiile și autoritățile în domeniu.

În 2016, potrivit legislației în vigoare, Parlamentului i-au fost prezentate 20 de rapoarte de activitate de către instituțiile de specialitate ale administrației publice și cele aflate sub control parlamentar. Este vorba despre Consiliul Coordonator al Audiovizualului, Comisia Electorală Centrală, Curtea de Conturi, Centrul Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal, Consiliul pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării și Asigurarea Egalității, Banca Națională, Comisia Națională de Integritate, Consiliul Concurenței, Consiliul Superior al Magistraturii etc. Din totalul celor 20 de rapoarte, opt au fost examinate de plenul Parlamentului.

Bilanțul statistic al procesului legislativ mai arată că, pe parcursul anului 2016, în Parlament au activat șase comisii speciale și de anchetă și trei grupuri de lucru.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:65 %
Vint:2,06 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
14
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău