În 2015, România ar putea livra energie electrică Republicii Moldova

  • 20 Ianuarie 2014 21:08
În 2015, România ar putea livra energie electrică Republicii Moldova

România ar putea livra energie electrică Republicii Moldova, începând cu anul 2015, în urma unor investiții pentru interconexiunea liniilor electrice Isaccea-Vulcănești.

Acesta, dar și alte proiecte în domeniul energetic au fost discutate, luni, 20 ianuarie, la Chișinău în cadrul unei întrevederi a ministrului delegat pentru Energie Constantin Niță cu premierul Iurie Leancă, anunță un comunicat difuzat de guvern. 

De asemenea, a fost discutată și probabilitatea ca România să finanțeze Proiectul Stația Back&Back Vulcănești cu aproape 65 de milioane de euro.

Oficialii au vorbit și despre problemele ce țin de administrarea gazoductului Iași-Ungheni și termenele de livrare a gazelor prin acesta. În context, Constantin Niță l-a informat pe Iurie Leancă despre faptul că la începutul lunii ianuarie pe teritoriul României lucrările la gazoduct au fost finalizate.

Premierul Iurie Leancă a dat asigurări că proiectele bilaterale din acest domeniu vor fi realizate ”cu maximă eficiență”, potrivit guvernului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
15,52
Cer fragmentat
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău