În 2014, vor fi reparate peste 200 de km de drum

  • 24 Martie 2014 15:02
În 2014, vor fi reparate peste 200 de km de drum

Republica Moldova va semna în acest an 14 contracte de reabilitare și modernizare a drumurilor în valoare de jumătate de miliard de euro, a anunțat ministrul Transporturilor, Vasile Botnari.

Luni, 24 martie, au fost semnate primele trei contracte din acest an pentru reabilitarea unor porțiuni de drum de pe traseele Chișinău-Giurgiulești și Chișinău-Ungheni. 

Cele trei contracte au fost semnate cu două companii străine, urmând ca în decurs de doi ani să fie reabilitați și construiți aproximativ 75 de kilometri de drum. Peste câteva zile va fi semnat încă un contract pentru reabilitatrea unui segment de drum de pe traseul Chișinău-Ungheni. 80 de milioane de euro pentru cele patru contracte provin din fondurile alocate anterior de  Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, Banca Europeană de Investiții și Comisia Europeană. O porțiune de drum de 31 de kilometri pe traseul Chișinău-Giurgiulești va fi reabilitată de către o companie din România. 

Ministrul Vasile Botnari a precizat că în acest an vor fi semnate în total 14 astfel de contracte, care vor prevedea reabilitarea a aproximativ 500 de kilometri de drumuri naționale.

La licitația pentru reabilitatrea celor patru segmente de drum au participat 23 de companii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:2,06 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău