În 2014, BERD va investi peste 100 de milioane de euro în Rebulica Moldova

  • 06 Februarie 2014 19:54
În 2014, BERD va investi peste 100 de milioane de euro în Rebulica Moldova

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare va investi peste 100 de milioane de euro în Republica Moldova în acest an, a declarat astăzi în cadrul unei conferințe de presă președintele BERD Suma Chakrabarti.

El a declarat că guvernul a întreprins acțiuni importante în privința dezvoltării mediului de afaceri dar și a transparentizării sectorului bancar.
 
De asemenea, președintele Băncii Europene pentru Investiții Werner Hoyer a declarat că
BEI sprijină mai multe proiecte în țara noastră și este dispusă să finanțeze și în continuare activități în domeniu îmbunătățirii rețelei de drumuri și a infrastructurii municipale. Werner Hoyer a precizat că Republica Moldova este un partener credibil al Băncii Europene pentru Investiții.
 
În ultimii șapte ani, BERD a investit în implementarea a peste 100 de proiecte în Republica Moldova în valoare totală de circa 700 de milioane de euro.
 
În același timp, premierul Iurie Leancă a anunțat că BERD va oferi un grant pentru efectuarea unui studiu de fezabilitate pentru construcția conductei de gaz de la Iași la Chișinău, pentru estimarea costurilor proiectului.
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:4,12 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău