În 2 ani, UE a acordat Republicii Moldova 1, 3 miliarde de euro

  • 05 Iulie 2013 10:36
În 2 ani, UE a acordat Republicii Moldova 1, 3 miliarde de euro

Asistența financiară din partea Uniunii Europene a sporit de zece ori în ultimii doi ani în comparație cu anii precedenți, iar Republica Moldova a contractat credite și granturi în valoare de 1,3 miliarde de euro în ultimii doi ani, potrivit reprezentanțiilor comunității europene și ai guvernului.Aceștia participă la Vadul lui Vodă la un seminar privind asistența…

Asistența financiară din partea Uniunii Europene a sporit de zece ori în ultimii doi ani în comparație cu anii precedenți, iar Republica Moldova a contractat credite și granturi în valoare de 1,3 miliarde de euro în ultimii doi ani, potrivit reprezentanțiilor comunității europene și ai guvernului.

Aceștia participă la Vadul lui Vodă la un seminar privind asistența externă acordată Republicii Moldova.

Pe lângă cele 1,3 miliarde de dolari contractate deja, mai există angajamente din partea donatorilor externi în valoare de o jumătate de miliard de euro, a declarat secretarul general al guvernului, Victor Bodiu. Mai mult de jumătate din acești bani reprezintă granturi, iar împrumuturile pe care le contractează Republica Moldova au condiții concesionale. Printre domeniile care atrag cea mai mare asistență externă sunt agricultura și drumurile.

Asistența financiară din partea Uniunii Europene a crescut de zece ori în ultimii ani și va ajunge la un miliard de euro, a declarat reprezentantul Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Kaido Sirel.

Cei mai mari donatori ai Republicii Moldova până în prezent sunt Uniunea Europeană, Statele Unite ale Americii și Banca Mondială.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău